Foto: Roos de Bolster

over momentum

Arno Kalfsvel (Amsterdam, 1974) studeerde Meubelmaken aan het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam. Sinds 1997 heeft hij zijn eigen studio waar hij fijn meubilair ontwerpt en vervaardigt.

Hij is gefascineerd door de rijk geschakeerde vormentaal uit de zeventiende en achttiende eeuw, het hoogtepunt van de meubelkunst. Hij onderzoekt en bekwaamt zich in de technieken en gereedschappen van deze periode en de toepassing ervan in onze huidige tijd.

Hij ontwerpt en vervaardigt fijn meubilair, inbouw- en boekenkasten, dressoirs, tafels, trappen, op maat gemaakte keukens, fijn houtsnij- en draaiwerk en verzorgt restauratie timmerwerkzaamheden. Daarnaast werkt hij samen met architecten en interieurontwerpers.

Arno Kalfsvel ziet het als zijn plicht om het vak door te geven aan de toekomstige generaties. Continu zijn er leerlingen van het Hout en Meubileringscollege die bij hem stage lopen. Zij kiezen voor een stage bij Arno Kalfsvel vanwege zijn uitgebreide kennis van de geschiedenis van het meubelambacht en zijn specialisatie in traditionele technieken en handgereedschap. Meubelatelier Momentum is een erkend leerbedrijf.

Arno Kalfsvel is tevens extern examinator van de eindexamens van het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam.

Wilt u een meubelstuk laten ontwerpen en uitvoeren?
Of heeft u zelf een ontwerp dat u wilt laten maken?

Neem dan contact op voor een afspraak om uw wensen te bespreken en advies over mogelijke materialen, houtsoorten en oplossingen.
Een offerte is kosteloos en geheel vrijblijvend.

U bent ook van harte welkom om eens te komen kijken in de werkplaats.

Laat u inspireren!